Ασκώντας τη δικηγορία ενεργά από το 2010, ως συνεργάτης διεθνώς αναγνωρισμένων δικηγορικών εταιριών, με ιδιαίτερη ενασχόληση σε ζητήματα διεθνών εμπορικών διαιτησιών, απέκτησα εκτενή γνώση τόσο της διεθνούς αγοράς και νομοθεσίας, όσο και των ζητημάτων διασυνοριακών συναλλαγών. Επιπλέον, μετά τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Εργατικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολήθηκα εκτεταμένα με ζητήματα συνταξιοδοτικού δικαίου και ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης. 

Με αμιγώς νησιωτικές καταβολές και από τους δύο μου γονείς, ο πατέρας μου Διονύσιος Μαυρόγαλος από Ζάκυνθο και η μητέρα μου Μαρουσώ Παραδείση, από Πάτμο και Λειψούς, έγινα κοινωνός από πολύ μικρή ηλικία, των αναγκών των νησιωτών μας, αλλά και της κοινωνικής και οικονομικής απομόνωσης στην οποία έχουν οδηγηθεί τα ελληνικά νησιά μας.

Παράλληλα τόσο με την ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση και την θέση μου ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου, όσο και με την πολυετή εμπειρία μου από την οικογενειακή ξενοδοχειακή μας επιχείρηση διαπιστώνω καθημερινά, ότι οι υγιείς ανταγωνιστικές δυνάμεις του τόπου μας μπορούν, με την κατάλληλη αναπτυξιακή πολιτική, να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάταση της χώρας.

Σε ηλικία 35 ετών, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, έχοντας τους προβληματισμούς της σημερινής νέας γενιάς, είμαι πεπεισμένη ότι η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την υλοποίηση του προγράμματός της, θα εξασφαλίσει την οριστική έξοδο της πατρίδας μας από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει και θα αποδεσμεύσει τις δημιουργικές δυνάμεις των νέων. 

Προερχόμενη από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, μία αξιοκρατική διαδικασία επιλογής στελεχών που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ελλάδα, θεωρώ μεγάλη τιμή, και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, να μου δίνεται η δυνατότητα να αποτελώ μέρος αυτού του αγώνα για την αλλαγή και αναγέννηση των νησιών μας.

Διεκδικώ την εμπιστοσύνη των Δωδεκανησίων προκειμένου ως νέος άνθρωπος να αγωνιστώ με όλη μου τη δύναμη για ένα καλύτερο αύριο στα νησιά μας!