Υδατοδρόμια στην Ελλάδα… Μια ιστορία πέντε χαμένων ετών!

Υδατοδρόμια στην Ελλάδα… Μια ιστορία πέντε χαμένων ετών!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Το καλοκαίρι του 2019 πετούν τα υδροπλάνα» Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός του κ. Σπίρτζη και άλλων αρμόδιων στελεχών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πριν μερικούς μήνες, κατά την κατάθεση του σχεδίου νόμου με τίτλο, «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις». Το 2019 όμως ήρθε, και όπως ήταν αναμενόμενο, υδατοδρόμια και υδροπλάνα δεν είδαμε, ούτε αυτό το καλοκαίρι.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αρχές του 2015, παρέλαβε ένα επαρκές νομοθετικό πλαίσιο που θα επέτρεπε την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων μέσα στο 2016. Όπως, όμως, και σε άλλα ζητήματα που άπτονται της ανάπτυξης και των επενδύσεων, επέδειξε ιδεολογικές αγκυλώσεις και συνομωσιολογική καχυποψία. Έτσι, και σε αυτό το ζήτημα προχώρησε σε βαρύγδουπες εξαγγελίες για αλλαγές και διαμόρφωση νέου νομοθετικού πλαισίου, ακυρώνοντας όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που είχαν ήδη γίνει.

Σα να μην έφτανε, όμως, αυτό, η Κυβέρνηση, αγνοώντας επιδεικτικά, τόσο την ανάγκη για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, όσο και τις ανάγκες πολλών ακριτικών νησιών και περιοχών της πατρίδας μας, άφησε την προετοιμασία και την διαβούλευση του νόμου να λιμνάσει επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια!!!

Έτσι, σήμερα, και σε αυτό το θέμα, βρισκόμαστε εκεί περίπου που ήμασταν το 2015. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκτός από το τεράστιο κόστος που επέφερε στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, με το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, καθήλωσε, παράλληλα, και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, επιφέροντας θεσμικά και διαδικαστικά εμπόδια. Ακόμα και σήμερα, 8 μήνες μετά την ψήφιση του νέου νόμου αρκετές ΚΥΑ που προβλέπονται δε έχουν δημοσιευθεί, καθιστώντας την υλοποίηση αδύνατη.

Η νησιωτικότητα και η διασύνδεση των νησιών μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρουν και για αυτό οφείλουμε να βάλουμε σε προτεραιότητα μας το project της ανάπτυξης των Υδατοδρομίων.

Τα νησιά μας αξίζουν την προσοχή μας και μέσα από παραγωγικές διαδικασίες όπως αυτήν τις ανάπτυξη δικτύου Υδατοδρομίων σε όλο το Αιγαίο, θα τους δώσουμε την προστιθέμενη αξία που χρειάζονται.

Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα ευκαιρία για μια νέα εποχή. Η ήττα της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα θα απομακρύνει σημαντικά εμπόδια σε επίπεδο νοοτροπίας και αντιλήψεων που εμποδίζουν την χώρα από το να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Από την άλλη η προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί την μόνη εγγύηση αλλαγής σελίδας στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε την γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις έναντι των ιδιωτικών, ελληνικών και διεθνών επενδύσεων, με σκοπό την ανάπτυξη των μεταφορών, του τουρισμού και άλλων κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

 

Ελένη Δ. Μαυρόγαλου
Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΠΗΓΗ